Yarış Atları İçin Dünya Standartlarında Sağlık Hizmetleri

Yarış Atlarına Özel Sağlık Hizmetleriyle Dikkat Çeken Ankara 75. Yıl Hipodromu

Yarış atları, sağlıklarını korumak ve performanslarını en üst seviyede tutmak için Türkiye Jokey Kulübüne (TJK) bağlı Ankara’daki 75. Yıl Hipodromu’nda bulunan at hastanesinde düzenli olarak ileri tıbbi imkanlarla kontrol ediliyor.

Hipodromda bulunan tam donanımlı hastanede safkan, İngiliz ve Arap atları gibi yaklaşık 1600 at, tedavi, ameliyat ve rutin sağlık kontrolleri için 6 veteriner hekim, 6 veteriner sağlık teknikeri, 4 memur, ikişer laborant, röntgen teknikeri ve nalbant tarafından bakıma alınıyor.

At hastanesi, dünya standartlarına uygun bir ameliyathaneyle donatılmış olup günde ortalama 4 cerrahi operasyon gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca dahiliye, ortopedi servisleri, tıbbi tahlil laboratuvarı, endoskopi ve ultrason odaları da atların hizmetine sunulmuştur.

Hastanede her gün yaklaşık 100 atın tedavi ve kontrolü yapılmakta olup, röntgen, acil müdahale birimi, radyoloji, yoğun bakım ve konsültasyon birimlerinin yanı sıra uyandırma odaları, eczane, ilaç deposu ve geniş kapsamlı bir laboratuvar da bulunmaktadır.

Yarış atları, kondisyonları, kas gelişimleri, solunum kapasiteleri ve dolaşım sistemleri gibi konularda düzenli olarak takip edilmekte ve sağlıkları titizlikle korunmaktadır. Ayrıca atların tendon, kas ve eklem sorunları için insanlarda da kullanılan trombositten zengin plazma (PRP) tedavisi de uygulanmaktadır.

Hastanenin Sorumlu Yöneticisi Veteriner Hekim Gözde Matyar, yarış atlarının en sık ortopedik sorunlarla karşılaşıldığını belirterek, atların sağlık kontrolleri ve muayeneleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Haberin Devamı İçin: Yarış Atları ve Sağlık Kontrolleri Hakkında Detaylı Bilgi

Related Posts

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

Unutulmuş bir kanser türü gençlerde hızla artıyor: Bilim adamları uyardı

Apandis kanseri, bugüne kadar öylesine nadir görülen bir hastalıktı ki çoğu insan bunun varlığını bile bilmiyordu. On yıllar boyunca doktorların meslek hayatlarında belki sadece bir ya da iki kez karşılaştığı ve genellikle ileri yaşlarda teşhis edilen bu kanser türü, son dönemde giderek daha genç yaş gruplarında görülmeye başlandı.

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”