Travmatik Yaşantıların Ardından Çocuklara Yardım Kılavuzu Ücretsiz Erişime Açıldı

Travmatik Yaşantılardan Sonra Çocuklara Yardım Kılavuzu Artık Türkçe’de!

Amerikalı psikiyatrist Prof. Dr. Bruce D. Perry’nin araştırmalarından derlenen rehber kitap, Türkçe’ye çevrilerek sanal ortamda ücretsiz olarak sunulmaya başlandı.

Işık Üniversitesi’nden Prof. Dr. Feryal Çam Çelikel ve Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi’nden psikolog Mader Bengisu Bilgen tarafından hazırlanan çalışma, travmatik deneyimlerin çocuklar üzerindeki fiziksel, duygusal, bilişsel ve sosyal etkilerini bilimsel verilere dayanarak ele almaktadır.

Kitap, travma sonrası çocuklara nasıl yardım edileceğini açıklayan detaylı ve anlaşılır bir dil kullanmaktadır. Ayrıca, travmanın çocuğun gelişmekte olan beyin üzerindeki etkisi, ailelere ve bakım verenlere çocukların ihtiyaç duyduğu destek konusunda da rehberlik sunmaktadır.

İyileşme sürecinde ilişkilerin ve güvenli bağların önemine vurgu yapılan kitap, Prof. Dr. Perry tarafından geliştirilen “Nörosekansiyel Terapötik Modeli (Neurosequential Model of Therapeutics-NMT)” üzerine odaklanmaktadır. Bu model sayesinde, doğru yaklaşımlar ve destek stratejileriyle çocukların iyileşme sürecinin nasıl yönetilebileceği anlatılmaktadır.

Kitaba e-kitap formatında “https://moodisthastanesi.com/download/travmatik-yasantilarin-ardindan-cocuklara-yardim-pdf/” adresinden erişilebilir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Koray Taşdemir – Güncel

Related Posts

Sakız çiğnemek baş ağrılarını tetikleyebilir! Doğru kullanıldığında faydası bile var

İster öğle yemeğinden sonra nefesinizi tazelemek için ister bir şeye odaklanmak için çiğniyor olun. Sakız gerçekten ağız sağlığınıza yardımcı mı oluyor mu yoksa içten içe size zarar mı veriyor? Diş hekimliği uzmanlarını sakız çiğnemenin artılarını ve eksilerini masaya yatırdı. İşte tüm detaylarıyla sakız çiğnemenin gerçek yüzü!

Uzmanı uyardı: Yanlış beden algısı ölüme götürebiliyor

Bireylerin sosyal medyadaki insanlardan etkilenerek kilo vermeye başladıklarını belirten Uzman Psikolog Kerime Begüm Özkaya, bu durumun ilerleyen süreçte ölüme kadar götürebileceğini söyledi.

‘Gücü basitliğinde’: Sirke temizlikte ne kadar etkili?

Sirke, bir temizlik ürünü olarak insanlar ve gezegen için çok çeşitli faydalara sahip. Ama inceliklerini bilerek kullanmak gerekiyor.

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor

Çevresel alerjilerden muzdarip olanlar için ilkbahar ve sonbahar gibi ara mevsimler güzel olduğu kadar zordur. Polen gibi alerjenler bu dönemleri çekilmez hale getirebilir. Alerji hastaları, hapşırma, burun akıntısı ve göz kaşıntısı gibi belirtilerden kaçınmak için genellikle evlerine sığınır. Ancak evinizde bu bitkiler bulunuyorsa, alerjiye yakalanmanız an meselesi olabilir.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir